Tuesday, March 8, 2011

TERBABAS MASA! (MONDAY MORNING PUNYA CERITA)

This morning call my boss minta masuk office lambat sikit.Badan penat main air kat gambang waterpark kot..Masuk bilik kak ros, kacau bby Mia jap pastu rasa nak tidur balik.Ma masuk bilik dengan Mia, tanya i tak pergi kerja ke?i kasi tahu ma, masuk lambat sikit..nak tidur jap, dalam 10min.Setelah seketika....
 Ma ketuk pintu bilik and tanya nak pergi kerja pukul berapa?dah pukul 10am ni.Arghh nak tercabut jantung jap dengar ma kasi tahu dah pukul 10pagi.Cepat-cepat bangun and terus lari pergi shower..

"kenapa ma tak kejut sebelum pukul 10????"tengah-tengah berlari ke bilik mandi sempat lagi ajukan soalan seolah-olah menyalahkan ma tak kejutkan i.Ma tak nak dipersalahkan and berkata..."Ingatkan dah bangun"
ya ya ya..okay........

"Ma,letrik tak ada ke??"tanya ma bila buka water heater air tak panas.
"tak ada"

Siap-siap pakai...main capai je apa baju and cari pasmina, senang tak payah nak iron.Pakai and lilit lilit lilit..cucuk jarum kiri kanan and capai beg, start enjin, masuk gear and terus jalan.Terkejut enjin kereta..lom panas enjin dah jalan.

Tengah drive capai perfume dalam dashboard kereta and spray dari atas kepala hingga hujung heel...sebab tadi mandi 3 cebuk air je kot..i tak tahan sejuk.

Sampai office pukul 10:30am..bos tanya i apa hal minta masuk lambat?

"Pergi bank" :-)

Dress up las minit
Pasmina-tak perlu iron,pakai lilit-lilit, no brooch and taruk jarum kiri kanan
Cardigan-no need to iron
TOP belang-belang-no need to iron juga
Long skirt-Kak Ros punya..main pakai je.

2 comments:

hasrul said...

waaaakakakakakakakakakakakaaaa..... alasan paling berguna untuk mengelakkan dari kne maki ngan bos... alasan bese tu kak.. saye slalu gune...

Mizz Ida said...

haa kan..hihihi

Post a Comment