Saturday, March 12, 2011

Put on Weight!

Luahan dalam entry ini CLICK HERE sebenarnya sebab masalah berat badan i bertambah la.Ramai yang dah tegur.Nampak i dah berisi la sekarang...Jangan la, nanti i sedih. :-(

Ada yang cakap-cakap i, sebab senang hati tu yang makan banyak and berat naik.Ish tak juga, i tengah susah hati pun i nak makan.Susah susah hati pun perut lapar juga.Semuanya berpunca i ada geng makan.Geng i, Kak Ros la.Sejak dia pindah Kuantan i ada geng nak makan bersama kat rumah.Nak pula masa dia pragnant, jenis dia time tu tak nak makan nasi yang masak dekat rumah..nak makan nasi yang kat kedai.I pun turut serta la makan kedai.Pagi-pagi dia nak makan nasi lemak and dia belikan juga untuk i.Tak makan nanti tak baik pula, membazir.Pastu malam pun ada makan nasi lagi, sebab teman dia makan.Lagi satu, 1 minggu 1 kali wajib kena temankan dia makan pizza.I cakap la dekat dia nanti i gemuk balik, dia cakap tak apa lepas makan excersice.Ye la tu..

Sejak itu i tak control makan dah.kalau sebelum ni i jaga diet i, satu tahun i..
NO FASTFOOD, NO PASAR MALAM, NO OILY FOOD, NO SMOKING 
(??? SALAH TAIP) 

I makan yang berunsurkan rebus-rebus je.Tapi sekarang susah sangat dah nak jaga diet balik.Cakap diet cuma di bibir...buatnya tidak.

Jenis i ni memang senang naik badan sebab metabolisme rendah.Nak pula i dah malas nak excersice.Yang tak sukanya bila berat naik, lower body cam err...tak suka!Jeans banyak dah sendat.Levis buat hiasan dalam almari je la kot.Malu dah nak pakai..Sekarang dah menyesal sebab tak control makan.

Gara-gara tak control makan, body dah put on weigh.Lower body dah besar, bukan jeans yang mengecil ya Mizz Ida.Sekarang dah susah nak cari jeans and dah tak boleh nak pakai baju yang singkat-singkat lagi.Macam malu sikit kot.Jarang sangat dah pakai jeans sebab bila pakai rasa sedih macam nak nangis.Cuma pakai seluar-seluar biasa and selalu pilih dark color je.Bila nak shoot gambar mesti pesan dulu, pastikan jangan nampak chubby.. :-)
Nak imabas gambar-gambar sebelum ni...

Picture ni 2 tahun lepas punya.
Time ni single...
:-)
Ni gambar tahun lepas..
Single juga time ni :-)
time "aku tak percaya cinta"
C.I.N.TA
oh yeah..
Liyana Jasmay's song
Pakai white jeans pun okay je,
sekarang white jeans sekadar hiasan dalam almari,
ada siapa-siapa nak tak?
Mizz Ida sedih la u..........

Kata kawan i Fetty (dalam gambar di atas)
"Badan chubby tak apa, janji muka comel"

ye ke Fetty?? Jom la tengok ni COMEL KE?? (CLICK HERE)

2 comments:

hasrul said...

biar gemuk asal happy, biar tak cantik asal baik hati... hihihi.. itu kan lagi bagus kak.. ala, kalau akak gemuk pon abg iz tetap sayang akak.. mungkin akak kne jage badan sbb kesihatan...

Mizz Ida said...

abg iz tak sayang soal kedua..dia xnk sygnk wt acaner kan.akak risau xleh pakai ctik2 hihi

Post a Comment