Monday, June 13, 2011

SUASANA KURSUS BARU-BARU NI

Sabtu and Ahad lepas i ada ikuti kursus Solekan asas and pengantin anjuran Kolej Komuniti Kuantan.Ada seorang kawan i ni kasi tahu..2 minggu sebelum tu.Rasa macam berminat sebab nak tambahkan pengatahuan kan.Nak jadi yang terbaik kena selalu ambil peluang belajar dan terus belajar.Kursus bermula pada pukul 8 pagi hingga 5 petang.Tapi i kan...hari pertama dah lewat masuk pukul 8:15 pagi and hari kedua lagi lewat...ishhh malu nak taip...8:30 pagi~ :-)

Pn.Sofia..sure ramai dah kenal pemilik Diyana Academic
Gambar-gambar di hari pertama kursus...

Boleh?(Enooo pinjam tagline)
Adik ni nampak like cam tomboy tapi dia pun berminat untuk ambil kelas makeup..good la kan.
Dua orang adik ni memang comel..lagsung tak tahu makeup tapi nak cuba untuk belajar.Good sayang.
Mereka makeup sambil ketawa je..sebab macam-macam rupa jadinya..shading pipi dah jadi cam muka lebam macam orang kena tumbuk..buat i pun ketawa.
Cik Kak ni sorang memang friendly...ada buka perniagaan sendiri ,supply barang-barang  safety  and juga minat dalam dunia solekan , nak juga jadi juru kecantikkan.Ini di namakan "pukul keliling"
good sangat. :)

Bila dah makeup cantik-cantik..wajib la ambil gambar muka masing-masing kan
I bersama bakal pengganti Pn.Sofia tak lama lagi di Diyana Academic
Pn.Kila
muda lagi baru 23th umurnya anak dah 2 tapi cun
body wow....jelous i
:-)
Gambar-gambar di hari kedua Kursus....ya ya ya i lewat 30 minit sampai kan :)

Teknik Makeup untuk pengantin
Socket Eye
Teknik Gelap penjuru sesuai untuk dinner or day makeup
Socket eye makeup
Masa dalam kursus,i di minta ke depan untuk buat demo/tutorial cara shawl i pakai.Cara shawl i lewat masuk kursus pun mereka berminat :) .Mulanya i dah ke depan buat demo tapi ada Cik kak sorang ni minta i style kan untuk dia secara personal.


Cotton shawl ni tak berapa cantik buat style cam i ye..kena guna pasmina kot lagi nampak vouge gitu
:)
boleh?
Itu je antara gambar yang sempat i ambil..pakai camera handphone i je.sangat la tak cantik lighting.. :(

Kursus dua hari yang sangat berharga bagi i....

P/S:Promosi Photoshoot Love Story masih di buka...

Kamon!



:)

2 comments:

♥ Jieha lu'lu ♥ said...

wah . nati leh buka bengkel kursus pemakaian tudung lak..hehehe

Mizz Ida said...

tunggu,insyallah akan buat kalau ada permintaan :)

Post a Comment