Monday, January 10, 2011

Bukan Sekadar Persembahan

Sangat tersentuh dengan persembahan Faizal Tahir menerusi performance menerusi lagu Hanyut yang di pertandingkan di AJL 25.Sedikit frust sebab tak dapat tengok life kat TV3,i tengok kat YouTube je.

Bukan sekadar persembahan...ada maksud yang cukup tersirat dan kalau di amati betul-betul memang rasa sangat perasaan yang di gambarkan dalam persembahan tu.Watak Faizal Tahir yang melakukan aksi terjun dalam air bukan sekadar nak tunjuk yang dia teror menyelam dalam air tanpa sebarang alat pernafasan juga dengan tangan yang terikat..tapi..cuba untuk di gambarkan bertapa dia lemas dan hanyut dengan perasaan susah dan peritnya hidup dia tanpa kekasihnya itu.Perasaan lebih terasa bila dia selamat keluar dari dalam air yang mengambarkan dia perlukan sangat dan sanggup merayu dengan penuh rasa sesal dan salah setelah melukakan kekasihnya itu..Nampak kan dia lagi bersungguh nyanyi bila keluar dari air tu kan..yang penting cermin mata hitam tak tanggal,ape maksud pula tu???maksudnya...terjun terjun juga macho tetap macho..heeee

So memang patut lagu Hanyut menang dalam kategori Best Performance AJL 25..
Ini lah kekasih yang membuatkan Faizal Tahir hanyut heeee :-P

Errr..u cakap i perasan ke??

Oh malunya...terperasan pula!

ala relaks la....perasan sikit je

well...i dah ada "Faizal Tahir" taw....
Mr Izham tujukan lagu ni untuk i..sungguh terharu wah wahhhh (dia la "Faizal Tahir" i heee)
video

                                                       hikhikhik
I luv semua...

2 comments:

mrfattah said...

adehh lawak r kak ida nih...

Mizz Ida said...

hehehe....

Post a Comment