Saturday, July 16, 2011

CERITA DI HARI SABTU

Pagi Sabtu...

Macam biasa, bekerja..half day sampai pukul 1:00PM.
Pagi-pagi i dah kelam kabut, dah terlewat rasanya.

Singgah rumah mak mertua abang lea as taylor yang jahitkan langsir raya untuk ambil contoh kain.Kena beli lagi sebab tak cukup

Singgah rumah mak mertua kak Ros untuk solekkan mak ada majlis keramaian katanya.
Touch up sikit je..sebab dah lewat pergi kerja.

Singgah rumah mak mertua i..

errr belum lagi kan



Perjalanan ke Office...

Drive laju juga la sebab dah lewat sangat.
Bosan dah nak drive sekarang, kereta banyak.Yang paling tak suka kalau ada lori besar, merayap-rayap la jawabnya.
Try to memotong tapi tak ada can langsung, belah jalan sini banyak juga kereta.
I mengeluh sampai buat muka putus asa.
Menyandar pada seat.

At Office...

Terlewat...tapi nasib baik bos tak tahu
8))

Belum breakfast, 
ke 7E cari apa patut untuk makan.
Minta technician tunggu sebelum diorang keluar buat kerja luar.
Sabtu Ahad kempen no plastick beg.
I berlari-lari anak sambil memeluk makanan and minuman yang di beli.
Takut technician tunggu i lama.

Sampai office..
turun kereta, pegang purse,handphone,makanan and air yang beli tadi.
Tutup pintu kereta,
Makanan i dalam cup jatuh tergolek...
Sediri buat terjatuh sendiri terlatah
and sendiri ketawa.
Tak boleh nak touch card Door Access...
Minta Ayem (budak kelantan),technician i bukakan
Ayem says..
"Hok aloh, mana 'supek' (plastik beg)?"
8))

Duduk di kerusi ambil nafas jap..

sediakan makan pagi i




Ini...

Ini yang tergolek tadi...
Mamee Express Vegetarian
last makan zaman remaja
Today teringin.
I tak tahu why i tergesa-gesa sangat.Masa sediakan Mamee Vege ni i tersalah letak air sejuk.
Dah 5 tahun i guna water dispenser kat office.Why this morning i tak dapat bezakan air sejuk and air panas.
Dah isi penuh baru perasan why macam tak panas je.
Pergi sinki buangkan balik air tu...
mula ingat bernasib baik, perencah tak kena air tapi masa tuang air,perencah tu keluar separuh
Aihhhh
kenapa kelam kabut.
Taruk air panas, tutup dengan cover cup and tambah beban dengan buku nota untuk hasil yang terbaik, makan walaupun tak berapa cukup rasa.
Okay la, kenyang juga.
I suka makan Mamee Vegeterian sebab rasa light and ada rasa macam black paper je.

Minuman wajib Nescafe Mocha tin.
Kalau tak minum pagi-pagi ngatuk

Dan...

I try tak nak hari-hari makan
tapi
:-)
After work 1:00PM..

Ke KAMDAR

Nak beli kain langsir yang ituari beli tak cukup.Sebelum ke bahagian langsir, i tengok bahagian dress, shawl and aksesori.
Wow
memang berbaloi!
Dalam 30 minit, baru naik ke bahagian langsir,
baru kena dengan tujuan utama.


Ke Taman Gelora..

PAK LAH ROJAK AYAM

Sayang selesai event sukan rakyat kolej di Kompleks Sukan dan Belia, berhadapan je dengan KAMDAR.
I rasa nak makan rojak ayam.
ajak pergi...

The Best Rojak Ayam in Kuantan
Pak Lah Rojak Ayam

Selesai makan...tak terus balik.Kakak Ipar sayang datang dari Temerloh nak cari Fixie Bicycle untuk anaknya.Pergi tunjuk kedai jap.

Selesai and go back home

India belah Melayu
Nose Stud, iklan je lebih.

Cukup cerita di hari Sabtu 


Note:Gasak makan bukan sebab puasa dah dekat ya
8))

Esok ada photoshoot with Jieha
lokasi ECM and sekitar bandar Kuantan.

Enjoy....

Night!

2 comments:

ain wauhidus said...

thanks tolong tunjukkan kedai :D

Mizz Ida said...

sama-sama :)

Post a Comment