Saturday, December 4, 2010

Jumaat di Office bersama Mizz Ida

Hai n gud moring..Jumaat yang mulia penghulu segala hari.Macam biasa Mizz ida akan memulakan kerja  tapi sebelum tu take breakfast dulu sebab kat rumah tak sempat nak makan,rushing bangun lambat.
Menu breakfast hari ini ialah Susu Low Fat HL Marigold & Strawbery Yogurt..macam tak best je.Nak makan nasi minyak tapi tak boleh la..kena diet.Amat sedih :(
After breakfast muka segar jiwa hepi hepi...mengikut kajian yang di nyatakan oleh Mr i,ambil breakfast boleh memanjangkan kadar umur,insyallah..hope temu jodoh kekal sampai syurga..insyallah~Maher Zain.Okay start work!
After lunch..tak sempat nak snap picture masa makan sebab lapar sangat.Biasa after makan Mizz Ida akan berjalan jalan di dalam office ataupun berdiri dahulu selama 30 minit or one hour bagi pastikan penghadaman yang baik,lemak tak berkumpul.Mengikut pakar pemakanan i berkata.

Biasa la kan lepas makan and waktu petang mesti mata ngatuk sangat.Amik 5~10 min untuk lelapkan mata ala ala tido ayam bagi mengatasi masalah ngatuk dan mengembalikan kecergasan.Menurut i sendiri la ihiii.Pastu baru boleh memulakan kerja.

5pm ready!!apalagi balik la...jangan lengah lengahkan masa..masa itu emas leh gadai kat "Ah long Kedai Pajak Emas dan Handphone" (handphone pun boleh di pajak,jangan tak tahu ea)

Papai~muahhh

0 comments:

Post a Comment