Sunday, December 5, 2010

HUJAN&LAPAR

Assalammualaikum and hai..

Kita jangan derita-derita rasa lagi okay...Bila derita, perut akan lapar...Hujan dan lapar dah sangat sinonim di bulan December ni.Musim hujan make people mengidam je.Today hujan macam non stop maybe akan berlarutan...syok tido syok makan...jangan abis musim hujan kita semua tak muat nak keluar pintu bilik sebab badan dah jadi gemuk wahh macam tuh!ahaaa

Dari pagi cuma minum Nescafe Mocha..minuman yang mampu menghilangkan rasa mengatuk di tempat kerja ekoran tiap-tiap malam i ada "OT" update blog.Mr i dah selalu nasihat,marah,pulas telinga,kasi siku tapi biasa la Mizz Ida memang degil bangetttt tak nak dengar cakap :-P Bila lapar terbayang something yang lazat..Hello kawan i Miss Huda and Cik Ayin ajak teman makan.

Pukul 8,Miss Huda tiba di depan rumah,"Pin Pin Hon kereta Viva pun berbunyi..mari lah Mizz Ida mari cepat..kita ke Giant makan Yee Mee Hot Plate" (adaptasi dari lagu "Papaku belikan Kereta") Tengok la cepat gambar yang penuh kelazatan hingga meleleh air liur tu.Tengah-tengah lapar rasa macam nak makan two plate :-)
 Sambil menunggu i dah rasa macam tak sabar nak makan..tengok kuah yang pekat,telur separuh masak,ayam,mushroom...slrpppp sedapnya!! "Cepat lah abang masak tu, i dah tak tahan tengok abang ni,eh silap..i tak tahan lapar sangat dah ni"(Mr,u jangan marah ea..sasul je tadi tu :-) ) Okay okay tak nak story panjang dan lebar lah...kasi tengok gambar i dan two girls yang manis like Fereiro Rochel makan ea....

Nak kenalkan yang pakai shawl cantik biru tu Cik Ayin ulalala and yang manis gula gula kapas tu Miss Huda Hu la Hup hihi,anyway terima kasih la deme teman i makan yek.


Makanan sedap kena slowly makan baru tak cepat habis... :-)
Makanan yang sedap juga haruslah di makan dengan penuh kegembiraan,baru ada umphhh!

Dan juga makan dengan penuh senyuman "kalau saya senyum,awak mesti senyum sekali"
Sampai sekarang i still teringat-ingat keenakkan Yee Mee Hot Plate ni.Esok nak makan lagi lah..

Habis dah cerita...

2 comments:

~~miss diary~~ said...

plan bru plak ea ~

Mizz Ida said...

oraittt....

Post a Comment