Friday, November 26, 2010

Ada apa dalam Handbag Mizz Ida?

Hai ni entry yang ke-2 untuk hari ini.Orait,i nak tanya u,penah tengok tak kat televisyen ada rancangan si wartawan ke siapa ntah duk terjah Handbag artis-artis terkenal?Okay juga mereka buat segmen cam tu kan.Cam peminat-peminat sure la nak tahu juga artis-artis top hangat nombor 1 2 or 3 dekat Malaysia ni, seperti penyanyi No.1 Dato Siti Nurhaliza bawa apa dalam handbag dia kan.Tak pun singer paling best ever and ever yang sangat i minati Mariah Carey,agak-agak apa kan ada dalam Handbag branded dia kan,Eh Mariah Carey bukan artis Malaysia (tersasar dari topik) actually i saje nak kasi tahu i minat dia :-P.
Orait kat sini i nak berangan sikit la,like cam artis artis la (jadi artis lam FB or Blog pun boleh kan :-P ) i nak tunjuk something apa and yang wajib ada dalam handbag i.I banyak handbeg dari kecil sampai yang besar..kalau Handbag besar lagi banyak barang i nak taruk.Okay jom kita Terjahhhhh

My Favorite Handbag sebab mahal ihiiiii
Agak-agak kan apa ada dalam tu ea?u rasa ape?mana tau kot-kot i taruk Mrizham i kat dalam tu ke kan :-P "Orait Fiza,u rasa apa i bawa?"(bajet Fiza myBFF baca entry ni haha) "Camera Digital Canon?tetttt wrong answer!amboi u perli i ea,mentang-mentang i suka sangat snap pic di mana-mana..eleh dia pun sama :-P" okay tak payah teka la buat penat u'll baca je kan.tengok sendiri la ea..

Yang ni memang wajib kena ada..kalau tak ada ni,isi petrol kena tahan dengan tauke Shell kerana di syaki menggunakan tektik kononnya kasi alasan purse tertinggal untuk dapatkan petrol percuma.So jangan malukan diri sendiri and jangan sesekali tak bawa ini orait!Andai ini tiada dalam handbag corak leopard yang bermeterialkan kain i ni,maka i akan mengalami kebuluran yang melampau.Tapi tak apa,Mrizham datang membantu :-)
Semua nampak kan apa yang ada dalam Handbag Mizz Ida ni..ok kita mulakan dengan kertas putih tu,kertas tu list barang-barang yang harus dibeli yang di pesan oleh mymum.."kicap-1botol,telur-1sarang  :-) kena tipuuuu.Bukan list barang la.Itu adalah senarai menu diet i dari pakar pemakanan.Taruk je,ikutnya tidak.Pastu pergi timbang,berat naik nangis...dah acaner.Tapi tak apa, i cuma amalkan minum lemon jus tanpa gula after lunch & dinner for neutral kan lemak or minyak,ini tips juga ea leh buat kulit cantik pun..Ok ok,next..Ribbon,ituari pakai and lupa nak simpan dekat rumah.Ada 4 pc Lipstic,gunanye satu color je tapi i memang suka bawa semua,tabiat bukan tebiat!1 lip care maybelline,2 pc gloss,white eyeliner (for touch up) glu for eyelashes (Bulu mata Rozita Che Wan,standby kot tercabut..malu nanti aihh) and handphone kedua for skandal (ops!) just joking (handphone tidak kelihatan maybe malu nak tonjolkan diri sebab oldskool sikit)
Ini pun benda wajib juga mesti ada.Cermin sakti ahli sihir Snow White,Bila tengok i akan tanya siapa paling cantik dan gedik dalam FB..nasib cermin tu jawab IdaRohaida,tersenyum bangga ihiii :-P .I memang suka tengok cermin la,tengah drive sempat lagi meraba-raba dalam handbeg cari cermin and tengok makeup ok ke tak :-) kot la eyeliner tercomot,bulu mata palsu tercabut ke (jangan tiru aksi merbahaya ini ya).Tanya Mr izham la,kalau dia drive,i duk sebelah duk tengok muka kat cermin je kerja i,tak cukup tu guna cermin makeup kat bahagian atas dalam kereta tu kan.Ada lagi...siap buka tingkap tengok kat side mirror.Ini baru tebiat! bukan tabiat,hadoi...

Color pilihan NUDE Color...memang suka sangat.Slack,Tudung Bawal & Wedges  Nude Color.Wedges so tinggi gift from Mr Izham..dia like i pakai wedges (jangan menyampah ea :-P )Topi Pantai gift from Mysis,Johor mali.Jangan salah anggap ea,i bukan pergi kerja pakai topi tu ya.ini sekadar sesi snap pic bersama PhotoG Mymum okay.. :-)
Cantik pula nampak handbeg i..sure la handbeg mahal...Ida,jangan belagak Abah marah nanti!ihiiii.Okay kalau ada yang sporting jom la kongsi bersama apa yang u selalu bawa dalam handbeg u.Perempuan je taw...
see ya next entry...muahhh laju laju

1 comments:

muhai rizal said...

cantik kaki u pakai wedges...upload la lg gambar pakai heel

Post a Comment