Tuesday, February 7, 2012

Pre-Wedding|Story of Us

Gambar-gambar pre-wedding yang tak plan langsung nak buat.Terbuat secara tiba-tiba masa tu.
Lokasi Pantai Kijal kot namanya.Waktu i and Mr Izham ada job wedding.Sementara nak tunggu pengantin siap sedia untuk shoot outdoor.I, Mr Izham and di temani my niece Kakak, kami bersantai dan bergambar
di sebuah pondok di tepi pantai yang waktu tu cuaca sangat cantik.Rasanya dan berbulan-bulan i siap editing gambar-gambar, masa tu i memang dah plan nak tunggu after kahwin baru nak buat entry ini untuk tatapan Mr Izham.
"Baby...this is special for you from me is ur wife yang Romantik nih :)" Hikhik

Sebuah kisah dua jiwa satu hati dalam melangkah menujunya ke destinasi...

Pelamin Cinta,


Bermulanya di sini, kita pasangan yang di pertemukan dengan izin Allah.
Atas dasar kawan semata-mata.
Namun detik hari ke hari, cinta mula berputik dengan hati jujur dan ikhlas.
Demi menambat kasih dan cinta hatiku , janji temetri haruslah bersyarat...
Nikahi dan jadikanku yang halal buatmu.
Kalau tak...jangan nak berangan..senyumku terukir.

Sepanjang kisah kita bermula....






Tapinya...semua tu lumrah,bak kata orang...adat dalam perhubungan.


Semua itu juga akan membuatkan kita mengenali hati budi antara kita.
Ya...memang diriku macam ni,
sensitif, suka merajuk dan marah tak tentu pasal...
semua tu untuk menguji kuatnya kesabaran dirimu menerimaku seadanya.
Dan dirimu dengan sikap yang kuat cemburu, sentiasa mengawasi setiap langkahku..
membuktikan yang diriku adalah nadi hidupmu.




Kesabaran dirimu membuatkan cinta kita kuat...


Dirimu pernah berkata yang dirimu tak mampu menjanjikan kemewahan andai kita kahwin nanti,
hey, tak apa la...diriku pun tak mengharapkan yang terbaik darimu,
cukup dirimu manjaga mahligai kita dengan baik adanya.
Kita bukan sempurna untuk jadi yang terbaik sayang...

Setiap detik diriku menanti akan tiba diriku yang kan menjadi suri dalam hidupmu.
Percayakan naluri hati, dirimu jodohku yang tersirat dan tersurat semenjak azaliku


Kisah Cinta kita ada suka dan duka...







Ermm,dirimu sedar tak?Itu la kenangan kita....
Dari hari ke bulan dan tahun pertama kita,
Cinta kita masih lagi kuat...





 Walaupun panas,hujan dan badai melanda.
Dirimu tetap memintaku percaya akan janjimu yang telah temetri padaku.
Tetapi diriku dapat merasakan kita tak akan mampu berpanas yang semakin terik,
berhujan yang semakin lebat membasahi dan menongkah badai yang semakin kuat
dalam langkah cinta kita.

Hanya yang mampu...
Ku pohonkan doa kepadaNya,
andai dia jodohku, permudahkan jodohku dengannya
dan andai dirinya bukan jodohku, jauhkan dirinya dariku.

Kalau jodoh tak kemana,








9th Dec 2011
Sahnya lafaz nikahmu menghalalkan jiwa dan raguku untukmu.


Perkahwinan bukan noktah bagi perjuangan hubungan cinta kita, tetapi permulaan bab baru dalam langkah perjalanan cinta kita.Hope kita lagi kuat dalam tempuh seribu dugaan yang lebih besar. Untuk membawa kisah cinta kita ke Pelamin Syurga.
Insyallah.


Sebelum ku akhiri kisah ini,satu pintaku....
Duhai dirimu Suamiku yang tercinta,
 jangan sesekali memungkiri Taklit yang pernah dirimu lafazkan.




Salam sayang dariku...
Suri kehidupanmu.






Percaya pada Takdir.
Untuk mengecapi kebahagiaan jangan mudah berputus asa.
LOVE

1 comments:

| ♥ Jieha Sabri ♥ | said...

semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa . tahniah !

Post a Comment