Friday, July 1, 2011

SHAWL TUTORIAL-GAYA GIPSI

I dapat permintaan dari adik-adik i di FB untuk tunjuk cara i pakai shawl dalam salah satu profile picture.Gambar tu dah lama kot, style shawl ala gipsi i gayakan untuk pergi dinner family kalau tak silap.Jom i tunjukkan tutorial.No suara sebab kalau i bersuara pun, u tak boleh dengar.Videocam laptop i macam tak bagus or i yang tak pandai guna :)).Lighting pun tak cantik.

video
                                                     Boleh?

Ini la Profile Picture FB bershawl ala Gipsi yang di maksudkan
Dalam gaya gipsi ni i menggunakan shawl jojet/chiffon..sesuai sebab meterial lembut boleh nampak lebih alunan gitu.Tak panas bila dah banyak sangat proses belit-belit :)) Untuk tampak lebih gaya Gipsi, pemakaian earring lebih menyerlahkan gayanya (earring zaman freehair,sekarang buat simpanan khazanah dalam box)

I nak tunjukkan shawl ala gipsi versi Pasmina...Kalau pada yang belum biasa macam tak selesa kot sebab Pasmina material macam tebal sikit so panas la kan bila dah belit-belit banyak tu tapi i dah biasa pakai tak jadi masalah.Pasmina lagi senang pakai sebab tak perlukan jarum or brooch.Sebab tak akan melorot.

Mengada kan
:))

Dear adik-adik i yang bertanya, selamat mencuba ya.

Good Luck!

0 comments:

Post a Comment